Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Κοροναϊός – Το σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον 5 που μπορεί να εμφανίσετε όταν κοιμάστε

Η μετάλλαξη Όμικρον 5,  κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη και σύμφωνα με τον καθηγητή βιοχημείας, LukeO’Neill, μπορεί να προκαλέσει ένα σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, που οι περισσότεροι δεν θα συσχέτιζαν με τον κοροναϊό.

 

Ο καθηγητής του TrinityCollege, σύμφωνα με την thesun.co.uk εξήγησε πώς ο μεταλλαγμένος ιός, εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα.

 

Διαβάστε επίσης: Ηλίας Μόσιαλος: Για να σταματήσει η πανδημία θα χρειαστούμε εμβόλια που εμποδίζουν τη διασπορά

 

Το σύμπτωμα στον ύπνο που ίσως δείχνει ότι κολλήσατε την Όμικρον 5

 

Μιλώντας στο Newstalk της Ιρλανδίας, ο καθηγητής με έδρα το Δουβλίνο είπε: «Ένα επιπλέον σύμπτωμα για την μετάλλαξη Όμικρον 5 (BA.5) είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις».

 

Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία.

 

O καθηγητής O’Neill τόνισε ότι το νέο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης της νέας μετάλλαξης του κοροναϊού με το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα μια «διαφορετική ασθένεια».

 

Και τόνισε ότι ενώ τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν «καλή προστασία», νέα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν ενόψει ενός αναμενόμενου χειμερινού κύματος κοροναϊού.

 

Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων τόνισε για τα εμβόλια: «Όπως με την γρίπη, θα αλλάξετε το εμβόλιο με βάση την παραλλαγή που υπάρχει εκείνη τη στιγμή».