Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

«Τέλος εποχής»: Η Κίνα κατήργησε τις υποχρεωτικές μάσκες ακόμη και στο μετρό του Πεκίνου

Ανησυχία των πολιτών για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

 

 

Στην άρση μέτρων κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού προχωράει η Κίνα, με τους ειδικούς να εξηγούν ότι η απειλή πλέον δεν βρίσκεται σε σοβαρό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, το μετρό του Πεκίνου ήρε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους επιβάτες, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, μερικές ημέρες αφού Κινέζος ειδικός σε θέματα υγείας δήλωσε ότι η απειλή της COVID-19 για τους ανθρώπους δεν είναι πλέον σε σοβαρό επίπεδο.

Η κίνηση συμβαδίζει με τα μέτρα που εφαρμόζει γενικότερα η Κίνα, όπου την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσια Μέσα Μεταφοράς, σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Είναι σαν να τελείωσε μια εποχή», ανέφερε χρήστης στην κινεζική πλατφόρμα Xiaohongshu, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν αναρτήσεις για τη χαλάρωση των κανόνων.

Εργαζόμενοι στους σταθμούς του μετρό στο Πεκίνο απομάκρυναν πινακίδες και ανακοινώσεις που θύμιζαν τους επιβάτες να φορούν μάσκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing Daily.

Η πανδημία πλησιάζει στο τέλος της, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, σύμφωνα με την China Daily.

Η Κίνα, που κατήργησε τους αυστηρούς κανόνες για την COVID τον Δεκέμβριο, δήλωσε ότι τα τελευταία επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το ποσοστό θετικότητας στην COVID αυξήθηκε οριακά στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την Global Times. Ωστόσο, ειδικοί σε αναπνευστικές νόσους δήλωσαν ότι είναι απίθανο η Κίνα να βιώσει ακόμα ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων πανεθνικά.

Κίνα: Ανησυχία των πολιτών για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ορισμένοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν ανησυχίες για τη χαλάρωση των κανόνων για τις μάσκες, λέγοντας ότι ο ιός συνεχίζει να αποτελεί απειλή.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα μολύνσεων», έγραψε χρήστης της πλατφόρμας Weibo.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ, τις κινηματογραφικές αίθουσες και άλλους χώρους με πολύ κόσμο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στην COVID ή εμφανίζει συμπτώματα, όταν σημειώνεται τοπική έξαρση της νόσου, καθώς και σε δομές υγείας και γηροκομεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.