Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Πιστοποιητικό νόσησης – Τι ισχύει με όσους μολύνθηκαν δύο φορές από τον κορονοϊό -Newsbeast

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης και τι ισχύει με όσους μολύνθηκαν από τον κορονοϊό για δεύτερη φορά.

Όπως έκανε γνωστό η κα. Παπαευαγγέλου δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης από τον κορονοϊό, ωστόσο θα υπάρχει και μία εξαίρεση. Αυτή θα είναι το ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει εκ νέου, λίγο πριν την 3η-αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Γκάγκα: Έρχονται τα νέα εμβόλια

Η πανδημία του κορονοϊού υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στην αντιική θεραπεία κατά της covid-19, είπε ότι έχουν υποβληθεί 2.653 αιτήσεις χορήγησής της, έχουν ήδη παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών, 322 ακυρώθηκαν από τους ίδιους τους ασθενείς και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης για τις υπόλοιπες συσκευασίες.

Η κυρία Γκάγκα είπε ότι η διαδικασία προχωράει ικανοποιητικά και μέχρι τώρα υπάρχει θετική εικόνα ανταπόκρισης στη θεραπεία. Τις επόμενες εβδομάδες είπε θα έχουμε περισσότερα στοιχεία.

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων είπε ότι αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο της Novavax και τέλος Μαρτίου αναμένεται και το εμβόλιο της Sanofi.