Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Πιστοποιητικό εμβολιασμού : οι δύο τρόποι για να το εκτυπώσετε αν έχετε κάνει και τις δύο δόσεις

Image previewΜε δύο τρόπους μπορούν όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου του κορωνοϊού να εκτυπώσουν το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ανοίγουν από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενώ ρίχνουν αυλαία και τα SMS στο 13033. Με την άρση του lockdown να κάνει «πρεμιέρα», λοιπόν, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν με δύο τρόπους το πιστοποιητικό εμβολιασμούς τους σε περίπτωση που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.
Έκδοση μέσω ΚΕΠ
Ο πρώτος τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι μέσω ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα, για την έκδοση του εγγράφου είναι απαραίτητα τόσο ο ΑΜΚΑ όσο και η αστυνομική ταυτότητα και, μάλιστα, μπορεί να γίνει ακόμα και την αμέσως επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Έκδοση μέσω του emvolio.gov.gr
Όσον αφορά τον δεύτερο τρόπο έκδοσης πιστοποιητικού εμβολιασμού, αυτός είναι ψηφιακός και μπορεί να γίνει μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Όσοι πολίτες επιλέξουν αυτόν τον τρόπο, πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNET και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
Σε περίπτωση που η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τον ΑΜΚΑ σας, τότε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gov.gr στη διαδρομή «Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Ενημέρωση και επικαιροποίηση στοιχείων πολίτη / Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)» και κάντε αναζήτηση του ΑΜΚΑ σας.
Να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISNET και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.
Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.