ΑνακοινώσειςΝέα

Παρακολουθείστε τη διαδικτυακή συζήτηση με την λοιμωξιολόγο ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ: «Πως προφυλάσσουμε τα παιδιά από τον COVID». – Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Πάνω από 4.000 δημότες μας παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα:

 

«Πώς προφυλάσσουμε τα παιδιά από τον Covid19» με προσκεκλημένη την Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

 

Οι Διευθύνσεις Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, διοργάνωσαν την εξαιρετικά επίκαιρη αυτή διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν οι τελευταίες αξιολογήσεις των επιδημιολογικών δεδομένων από το τριήμερο άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης ο οποίος τόνισε : «Καλωσορίζουμε στον δήμο μας σήμερα την κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονα Ελένη Γιαμαρέλλου με την οποία θα συζητήσουμε για το νέο κύμα της πανδημίας που διανύουμε και πως θα το αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Οι Αντιδήμαρχοι και εγώ προσωπικά, αλλά και όλο το προσωπικό του Δήμου λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα στη νέα αυτή η φάση της Όμικρον. Για την προστασία και την ασφάλεια σας. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε μεθοδικά σε όποιες ανάγκες παρουσιαστούν. Καθόλη την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα φροντίσουμε για την ενημέρωσή σας εξού και αρχίζουμε από παιδιά μας και σας τους γονείς».

 

Η καθηγήτρια ήταν κατατοπιστικότατη και στη διάθεση του κοινού, ενώ με τις γνώσεις της έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με τη νόσηση και τον εμβολιασμό των παιδιών, απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και συζήτησε όλα τα σχετικά θέματα που προβληματίζουν τους γονείς.

 

Η κυρία Γιαμαρέλλου ήταν σαφέστατη στην απάντηση της σχετικά με την αναγκαιότητα εμβολιασμών και συνεχούς επαγρύπνησης μέτρων προφύλαξης εντός των αιθουσών διδασκαλίας αλλά και αυξημένης προσοχής κατά την ώρα της προσέλευσης στα σχολεία.

 

Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρίνισε ότι όσοι αποφασίζουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους αλλά συμβάλουν και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

 

Έτσι, όλοι ενημερωθήκαμε για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών μας κατά του Covid 19.

 

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και το ραντεβού με την κα Γιαμαρέλλου ανανεώθηκε για το αμέσως προσεχές διάστημα!

 

Αξίζει να την παρακολουθήσετε στο youtube κανάλι του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, πατώντας εδώ