ΑνακοινώσειςΝέα

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στον Κήπο της Βιβλιοθήκης Ψυχικού – Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

“Αγαπώ και Παίζω με τα βιβλία”

Νέες εγγραφές για τις Δράσεις Παιδικών Εργαστηρίων Φιλαναγνωσίας

 

Ένα διαδραστικό βιωματικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά από 5 έως 12 ετών, , που εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο, στη Βιβλιοθήκη του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, συνεχίζει τη δράση του με νέο κύκλο εγγραφών!

 

Το πρόγραμμα, που οργάνωσε με πολλή φροντίδα ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Γαλάνης και η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Σοφία Βυθούλκα, έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας μέσα από την ενεργό εμπλοκή των παιδιών σε διαλογικές και συμμετοχικές δράσεις προσέγγισης των βιβλίων.

 

Στόχος είναι να ανακαλύψουμε με τα παιδιά,τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Μαζί θα τα ξεφυλλίσουμε, θα τα σχολιάσουμε, θα τα ζωγραφίσουμε, θα τα παίξουμε. Θα τα συναντήσουμε στα θεατρικά μας παιχνίδια, στις εικαστικές μας δημιουργίες, στις επιστημονικές μας παρατηρήσεις, στις οικολογικές μας αναζητήσεις.

 

Απώτερος στόχος των δράσεων Φιλαναγνωσίας είναι η ανάπτυξη θετικών στάσεων και αξιών, ο σεβασμός στον εαυτό, στους άλλους και την ομάδα, καθώς και στην εργασία.

 

Ακολουθώντας το μοντέλο του game-based learning, το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε δύο ενότητες:

 

  1. Επεξεργασία βιβλίου, με αναγνώσεις, αφηγηματικές τεχνικές, διαφοροποιημένες οπτικές και διαμεσολαβημένες συζητήσεις.
  2. Δημιουργική έκφραση, με εργαστήρια ζωγραφικής, εικαστικών, παιχνιδιού ρόλων, δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα (κάθε δεύτερο Σάββατο), στον κήπο της βιβλιοθήκης και θα απευθύνονται σε ομάδες παιδιών, των παρακάτω ηλικιών:

 

Α’ Ομάδα: Παιδιά Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού (10.00-11.15)

Β’ Ομάδα: Παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού, (11.15- 12.30)

Γ’ Ομάδα: Παιδιά Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου (12.30- 13.45)

 

Δηλώσεις συμμετοχής από 8 έως 17 Μαρτίου 2022 και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε, εδώ