Νέα

Πίνακας με θέμα την Κλιματική Αλλαγή από τους μικρούς μαθητές των τμημάτων ζωγραφικής της ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια, το νερό και τα απορρίμματα, προσεγγίζονται με έναν τρόπο διαφορετικό, πρωτότυπο και ευφάνταστο από τους μικρούς μαθητές μας των παιδικών και νηπιακών τμημάτων των μαθημάτων ζωγραφικής! Η εικαστικός Ελένη Παναγιωτοπούλου συμπαρασύρει τους μικρούς μαθητές της σε ένα παιχνίδι, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης δημιουργώντας τους εικόνες.

Οι μαθητές του προγράμματος ζωγραφικής Δηκεφίψ ζωγραφίζουν για την Κλιματική Αλλαγή

Οι εικόνες πήραν σάρκα και οστά και έγιναν ο εικονιζόμενος πίνακας που  ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Σήμερα κοσμεί την αίθουσα συσκέψεων  της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πίνακας από συμμετέχοντες στα τμήματα ζωγραφικής της Δικεφίψ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στον πίνακα απεικονίζονται  ανεμογεννήτριες να στεφανώνουν κορυφές χαμηλών βουνών, ένα νεαρό κορίτσι να πετάει το κουτάκι του αναψυκτικού στον κάδο της ανακύκλωσης, μια μικρή ποδηλάτισσα να σκαρφαλώνει το λόφο και έναν πολύχρωμο και γιγάντιο ήλιο να δίνει ζωή σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που παράγει καθαρή ενέργεια. Το θεματικό περιεχόμενο του πίνακα είναι εμπνευσμένο από τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και στοχεύει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, που θα αποτελέσουν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας, και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που σχετίζονται με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που γεννά για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.