Νέα

Ο Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 2020 – Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης προχώρησε σε Δημόσιο Απολογισμό των Πεπραγμένων για το έτος 2020 σε ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικής Δράσης για το έτος 2020 με επίκεντρο τα εξής 6 σημεία της Δημοτικής Αρχής:

1.Σύγχρονο – Ασφαλές Προάστιο

  1. Λειτουργία – Ταυτότητα Προαστίου
  2. Πανδημία
  3. Αλληλεγγύη – Πρόνοια 
  4. Πολιτισμός – Δρώμενα 
  5. Οικονομικά

Αναλυτικότερα και συνοψίζοντας την ενδελεχή παρουσίαση όσων έγιναν απο την παρούσα Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος επεσήμανε:

Τη δημιουργία της Παιδικής Χαράς Μακεδονίας την ανακαίνιση και των 14 δημόσιων σχολείων  του Δήμου μας.

Πιστοποιήθηκαν και οι  13 παιδικές χαρες αποτελώντας παράδειγμα ασφάλειας και δημιουργικότητας ενώ έγιναν πιο όμορφες και πιό διαδραστικές.  Επίσης εκτελέστηκε πρόγραμμα  32.400 τ.μ. ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους μας.

Σημαντικό έργο επίσης ότι μετατρέψαμε την πανδημία σε ευκαιρία και πετύχαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Υπηρεσιών του Δήμου δημιουργώντας ηλεκτρονική πλατφόρμα έκδοσης ώστε 13 πιστοποιητικά να εκδίδονται στο εξής … απο το σπίτι δηλ. ηλεκτρονικά, βάλαμε Wifi σε δυό Πλατείες, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Παράλληλα φροντίσαμε για την ενημέρωση των μαθητών γύρω απο τον Covid-19 ενώ δεν σταματήσαμε τις απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, σχολεία και δρόμους .

Δημιουργήσαμε γραμμή βοήθειας ευπαθών ομάδων το 15310.

Τέλος καταφέραμε μείωση των Λειτουργικών εξόδων του Δήμου για το 2020 κατά 423.100,16€.

Για να δείτε ολο τον Απολογισμό του Δημάρχου, πατήστε εδώ