Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Κορονοϊός – Έρευνα – Η Όμικρον είναι 75% λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βαριά νόσηση ή θάνατο απ’ ό,τι η Delta – Newsbeast

Οι άνθρωποι που μολύνονται από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού έχουν 75% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν βαριά μορφή της νόσου COVID-19 και να υποκύψουν σε σύγκριση με εκείνους που μολύνονται από τη Delta, σύμφωνα με έρευνα βασισμένη στα πραγματικά περιστατικά – όχι κλινική μελέτη –, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας.

Η μελέτη αυτή της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) βασίζεται στα δεδομένα για την πορεία 67.200 ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 και πέρα. Κατέδειξε ότι οι δείκτες της Όμικρον ως προς την εκδήλωση βαριάς μορφής της νόσου και ως προς τη θνητότητα είναι 0,38% και 0,18% αντίστοιχα, έναντι 1,4% και 0,7% στις περιπτώσεις μόλυνσης από τη Δέλτα.

Η KCDA, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνει λόγο για βαριά νόσηση στις περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).