ΑνακοινώσειςΝέα

Ιός Δυτικού Νείλου: Νέο κρούσμα στη Λάρισα- Γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Δύο οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνολικά στη χώρα

Νέο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στη χώρα και συγκεκριμένα στη Λάρισα.

Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 72 ετών η οποία διαγνώστηκε με ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου της πόλης, σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr.

Με τη δήλωση του κρούσματος στον ΕΟΔΥ ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, που σύμφωνα με το πρωτόκολλο έθεσε από το Σάββατο 29 Ιουλίου την περιοχή της Λάρισας, όπως και την Ημαθία, σε καραντίνα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης που είχαν πάρει αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας να προχωρήσουν σε ελέγχους των μονάδων αίματος και των παραγώγων τους.

Να σημειωθεί πως ειδικό αυτοκίνητο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφερε δείγματα μονάδων αίματος και παραγώγων των τελευταίων δύο εβδομάδων για έλεγχο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στο εξής όλοι όσοι αιμοδοτούν τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα εξετάζονται για ιό του Δυτικού Νείλου.

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι δύο, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της νόσου. Πρόκειται για δύο ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι οποίοι παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ η ηλικία τους είναι άνω των 81 ετών.