Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Εμβολιασμός παιδιών κατά του κορονοϊού: Τι απαντούν οι ειδικοί | Video

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών συζήτησαν στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας και ο συνταγματολόγος, Σπύρος Βλαχόπουλος.

Ο κ. Νταλούκας επεσήμανε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να διευκρινιστεί στον κόσμο κατά πόσο είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας σε συνδυασμό με την απόλυτη ασφάλεια των εμβολίων.

Ο ειδικός υπογράμμισε πως είναι προτιμότερο να εμβολιασθούν, παρά να νοσήσουν, καθώς οι κίνδυνοι εάν προσβληθεί κάποιος από κορονοϊό μπορεί να αποδειχθούν μεγαλύτεροι. Ωστόσο πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία εμβολιασμού, στην οποία είναι σημαντική και η συμβολή των παιδιάτρων. Μάλιστα, με επιστολή που κατέθεσε η ένωση στον κ. Θεμιστοκλέους αυτό ακριβώς ζητά.

Πάνω στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Βλαχόπουλος λέγοντας πως, «μέχρι τώρα υπάρχει νομολογία σε διεθνές και εθνικό επίπεδο δικαστηρίων ότι κατ’ αρχήν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του ανθρώπου. Άρα σε επίπεδο αρχής είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ωστόσο, υπάρχουν όρια.

Για να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα πρέπει να αποδειχθεί από τα πορίσματα των επιστημόνων ότι πράγματι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός αυτής της ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας».