ΑνακοινώσειςΠρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Εμβολιασμος κατ’ οίκον – Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γαλάνη στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» κατευθύνει και συντονίζει τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς για άτομα με αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα και κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου μας.

 

  1. Ποιους αφορά;
  • Πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό
  • Πολίτες με σημαντικού βαθμού έκπτωση λειτουργικότητας που δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη (βάδιση με υποστήριξη, με βακτηρία, με περιπατητήρα τύπου Π ή μετακίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο) που διαμένουν σε οίκημα που δεν πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία
  • Πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο που η έξοδος από το οίκημά τους συνδυάζεται με σημαντική αποδιοργάνωση της συμπεριφοράς τους (π.χ. επιθετική συμπεριφορά)
  1. Εφόσον ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες επικοινωνούν με τον θεράποντα ιατρό τους για να τους εγγράψει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στο email που έχει δοθεί για επικοινωνία για την ακριβή ημερομηνία του εμβολιασμού.
  2. Ο ιατρός που θα κάνει την ένεση θα επικοινωνήσει με τον ασθενή ή με τον φροντιστή του, πριν την επίσκεψη, για επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας καθώς και για ιατρικές πληροφορίες.
  3. Ο ασθενής ή ο φροντιστής του θα πρέπει να είναι σε θέση να ενημερώσει τον ιατρό για τα προβλήματα υγείας του και να συμπληρώσει το «Ιατρικό Ιστορικό – Σύσταση Εμβολιασμού για COVID-19». Με βάση τις απαντήσεις στο ιατρικό ιστορικό και την κλινική κατάσταση του πολίτη, ο ιατρός παίρνει την απόφαση για την πραγματοποίηση ή όχι του εμβολιασμού κατ’ οίκον.
  4. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε στο κλείσιμο του ραντεβού μπορείτε να απευθυνθείτε στη νοσηλεύτρια του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι Ειρήνη Πανιέρα στα τηλέφωνα 2106753797 και 2106822217 Δευτέρα ως Παρασκευή 12:00 με 14:00. Για να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός κατ’ οίκον απαιτούνται: ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Διεύθυνση και Τηλέφωνο Επικοινωνίας.