ΑνακοινώσειςΝέα

Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο – «Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών ecommerce» – Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

 

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών , σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.
Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στις 18:00 σε ένα ακόμη webinar της δράσης, με θέμα «Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών ecommerce» στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού.

Κεντρική εισηγήτρια είναι η κα Κατερίνα Φραϊδάκη, διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής
Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όσοι επιθυμούν να
βρεθούν μαζί μας, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα:

https://tinyurl.co/digitalattiki

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι δωρεάν σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση συνεχίζεται τον Μάρτιο με την παρακάτω σειρά:

16 Μαρτίου (18:00 – 19:00)

Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο

23 Μαρτίου (18:00 – 19:00)

Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών

30 Μαρτίου (18:00 – 19:00)  

Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Αττικής να σηματοδοτήσει τον δρόμο στην υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια για το αυτονόητο: όλοι μας ψηφιακά εγγράμματοι αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στη μετά Covid 19 εποχή. Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού έχουμε σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου και την εκπαίδευση των χρηστών, προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους».

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γαλάνης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ψηφιακή εκπαίδευση έρχεται στο Προάστιό μας, μέσω της κοινής μας δράσης με την Περιφέρεια Αττικής. Είναι απαραίτητο να επέλθουν βαθιές αλλαγές στην ψηφιακή εκπαίδευση και δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τον ψηφιακό γραμματισμό, έτσι ώστε οι δημότες μας να αναπτύξουν επαρκείς ψηφιακές δεξιότητες. Έτσι, ερχόμαστε πιο κοντά, πολίτες και Δήμος.»

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου, εδώ