Ανακοινώσεις

Διεθνές Συνέδριο της “Εστίας” – Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων Με Νοητική Υστέρηση. Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού μεριμνά για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και στηρίζει το έργο της Εστίας

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, απευθύναμε χαιρετισμό στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΕΣΤΙΑΣ (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων Με Νοητική Στέρηση) , για τα 10 χρόνια λειτουργίας των ΣΥΔ – Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

Ο Δήμος μας μεριμνά για τα παιδιά με διανοητική υστέρηση και στηρίζει το έργο της ΕΣΤΙΑΣ η οποία από το 1982 έχει την έδρα της στο Νέο Ψυχικό.

 

Κατά την έναρξη του Διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου απεύθυναν χαιρετισμό ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, ο Βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, και εξήραν το έργο της ΕΣΤΙΑΣ, συνεχάρησαν την Πρόεδρο κ. Έφη Προκοπάκη για τη σημαντική της δράση και αναφέρθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει κοινωνική ευαισθησία και στηρίζει όσους έχουν ανάγκη και δη παιδιά με διανοητική υστέρηση.

Επίσης τόνισαν τη σπουδαιότητα η Τοπική Κοινωνία να στηρίζει τέτοιες κοινωνικές ομάδες.

 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, ο οποίος και το συγχρηματοδοτεί.