ΑνακοινώσειςΝέα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης  ανέθεσε στην Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Παυλίνα Πανταζή το δύσκολο τομέα της Διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Το έτος 2022 η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού δημιούργησε, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νέος Νόμος Ν.4830/τ.Α/18-9-2021 για την ευημερία και ευζωία των ζώων συντροφιάς, μια σειρά από υπηρεσίες.

 Το 2022 ο Δήμος για τις υπηρεσίες αυτές υπέγραψε συμβάσεις συνολικού ποσού 78.553,79 ευρώ, που αφορούν την καταγραφή και σήμανση των αδέσποτων ζώων, τον κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο υγείας, τη στείρωση, αποπαρασίτωση και τον εμβολιασμό τους, την υιοθεσία ή την εναπόθεση στο φυσικό τους περιβάλλον.

 Οι Δράσεις του Δήμου συνεχίζονται το 2023 με προϋπολογισμό αυξημένο κατά πολύ, ήτοι 155.600,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό και με την πολύτιμη βοήθεια του Δημάρχου, καταστρώθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2023 με τις ακόλουθες δράσεις:

  1. Υπηρεσίες περισυλλογής, διαχείρισης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού, Νέου Ψυχικού και Φιλοθέης
  2. Προμήθεια τροφών για σίτιση
  3. Προμήθεια ταϊστρών
  4. Προμήθεια συσκευών ανάγνωσης και σήμανσης
  5. Διοργάνωση ημερίδων
  6. Πρόταση για Γιορτή υιοθεσίας, bazar και δράσεις
  7. Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών του Δήμου
  8. Δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Δεσποζόμενων και Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς, υπό την προϋπόθεση της δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς από το αρμόδιο Υπουργείο
  9. Κατάθεση δωρεών πολιτών σε λογαριασμό Τράπεζας για την ενίσχυση του προγράμματος

Σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ., εθελοντές δημότες, κτηνιάτρους και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας θα προσπαθήσουμε και φέτος να διεκπεραιώσουμε το πολύ δύσκολο έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.