ΑνακοινώσειςΝέα

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Κάνε την φωνή σου να ακουστεί!

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της. Ανεξάρτητα από το πού είστε ή με τι ασχολείστε, αυτός είναι ο χώρος όπου θα σκεφτείτε το μέλλον που θέλετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται.

Έως την άνοιξη του 2022 η Διάσκεψη αναμένεται να καταλήξει σε συμπεράσματα και να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν Ευρωπαίοι Πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις γωνιές της Ένωσης, με τους νέους να έχουν κεντρικό ρόλο στη μελλοντική διαμόρφωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος καθώς και ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές. Επίσης η κοινωνία των πολιτών και άλλες οργανώσεις που επιθυμούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να συνεισφέρουν ιδέες.

Η ψηφιακή πλατφόρμα https://futureu.europa.eu είναι ο κεντρικός κόμβος της Διάσκεψης: μέσω αυτής συμμετέχετε και μιλάτε στη Διάσκεψη. Εδώ μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας για την Ευρώπη και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, να δείτε τις σκέψεις άλλων, να βρείτε εκδηλώσεις κοντά σας, να οργανώσετε δική σας εκδήλωση και να παρακολουθήσετε την πρόοδο και τα αποτελέσματα της Διάσκεψης.

Χρειάζεται απλά να κάνετε την επιλογή σας από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, εδώ και να στείλετε την άποψή σας στη Διάσκεψη.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τίποτε χωρίς εσάς και χωρίς τη συμμετοχή σας στην πλατφόρμα.

Το μέλλον είναι στα χέρια σας.

Κάντε να ακουστεί η φωνή σας!