ΑνακοινώσειςΝέα

Αποκαλυπτήρια έργων ζωγραφικής μαθητών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού – Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Εικαστική Δράση: Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821…»

Οι μαθητές «αποκαλύπτουν» την τέχνη τους!

Σε μια εκδήλωση σημασιολογικής υπενθύμισης για τον εορτασμό των 200 χρόνων ελεύθερης Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των έργων ζωγραφικής των μαθητών του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού, από το Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού κ. Δημήτρη Γαλάνη, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 19.00. 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, 25ης Μαρτίου 1, Νέο Ψυχικό, όπου τοπικοί φορείς από την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπρόσωποι της πολιτικής και του πολιτισμού του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού θα βρεθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, να βραβεύσουν τα έργα των παιδιών. Στην εκδήλωση θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές, με μουσικό πρόγραμμα μικρής διάρκειας που θα πλαισιωθεί από τη μαέστρο Βασιλική Τσιμπούκη.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι που διασχίζουν το Νέο Ψυχικό, αναφέρονται στους αγωνιστές της επανάστασης, αλλά και σε πλήθος ποιητώνπου ύμνησαν τις μάχες και τον αγώνα για την ελευθερία, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των δύο σχολείων, ζωγράφισαν για τα ιδανικά της ελευθερίας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων εικαστικών τους.

Η εικαστική δράση που διοργανώθηκε από την Κοινότητα Νέου Ψυχικού, δραστηριοποίησε του δημότες του προαστίου και μέσο των παιδιών συνέβαλε στη συνεργασία των εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, για τον εορτασμό με έναν μοναδικό τρόπο, μιας χρονιάς σταθμό στην ιστορία των γενεών, όπου με μοχλό τη δημιουργία, ενέπνευσε τους νέους και θα μείνει ως παρακαταθήκη διαχρονικά, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να χαίρονται οι νεότεροι.