Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Έρευνα-Κορωναϊός – Γιατί εξαπλώθηκε τόσο ραγδαία η μετάλλαξη Όμικρον

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού δεν το κατάλαβαν, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη διάδοσή του.

 

Αυτό αναφέρει νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Cedars-SinaiMedicalCenter, στο ΛοςΆντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έρευνα για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού

 

Οι ερευνητές προχώρησαν σε εξέταση αίματος 2.479 εργαζόμενων στον τομέα της υγείας και ανακάλυψαν ότι οι 210 από αυτούς είναι πολύ πιθανό να είχαν κολλήσει τον ιό. Την ίδια στιγμή, το 56% αυτών είχαν πολύ ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

 

Η SandyJoung, επικεφαλής της μελέτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων που συνειδητοποίησαν πως κόλλησαν τον ιό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωσή της Όμικρον». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, η δρ.SusanCheng τόνισε ότι «περισσότεροι από ένας στους δύο κόλλησαν την παραλλαγή Όμικρον και δεν γνώριζαν για αυτό».

Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον περιλαμβάνουν αίσθημα κούρασης, βήχα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και καταρροή. Προηγούμενες μελέτες είχε δείξει ότι ττο 25% με 80% όσων είχαν νοσήσει με την Όμικρον, δεν είχαν συμπτώματα.

 

Σύμφωνα με την SandyJoung, «τα ευρήματά μας ενισχύουν την άποψη ότι οι μολύνσεις που δεν έχουν διαγνωστεί είναι αυτές που αυξάνουν τη μετάδοση του ιού».