ΑνακοινώσειςΝέα

Έκθεση Φωτογραφίας “Perception” του Αιμίλιου Παπακωνσταντίνου από το Φωτογραφικό Εργαστήρι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Ανω

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω,  σας καλεί στην Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “Perception” του Αιμίλιου Παπακωνσταντίνου που διοργανώνεται στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Ολυμπιονικών 206-208 Νέο Ψυχικό) υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

 Εγκαίνια: Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Διάρκεια έκθεσης:  24/6 – 1/7/22

Ωράριο καθημερινά:  18.00-21.00

Κυριακή 26/6:  10.00-14.00

Σημείωμα του καλλιτέχνη

Μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, ήρθα στην Αθήνα πριν 3 χρόνια. Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα μεγάλα κτήρια και οι ουρανοξύστες καθώς και οι αμέτρητες ιστορίες των ανθρώπων που διαδραματίζονται καθημερινά μέσα σε αυτά.  Επηρεασμένος από videogames , κινηματογραφικές ταινίες και τα μαθηματικά και σε καιρό καραντίνας, πανελληνίων εξετάσεων και ψυχοθεραπείας άρχισα να φωτογραφίζω κτήρια τα οποία μου κινούσαν το ενδιαφέρον και διέγειραν την φαντασία μου.  Τα κτήρια που φωτογραφίζω βρίσκονται κατά κύριο ρόλο στις καθημερινές διαδρομές μου και οι φωτογραφίες είναι ένα ημερολόγιο από τις διαδρομές αυτές. Παρατηρώ ότι κάθε κτήριο διηγείται και μια ιστορία και αλλάζει μορφές καθημερινά ανάλογα με την ώρα, τον καιρό, την εποχή, με ένα φως ή ένα παράθυρο που είναι ανοιχτό. Προσπάθησα να αποτυπώσω προοπτικές και σημεία που πρέπει να κοιτάς ψηλά και να παρατηρείς για να τα δεις, διαφορετικά περνούν απαρατήρητα. Έτσι μέσα σε ένα χρόνο δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ημερολόγιο δικό μου αλλά και των κτηρίων μου. Ο κυβισμός (τακτοποιημένα όλα) και τα φουτουριστικά κτίρια (κάτι από το μέλλον) όπως και οι αντανακλάσεις τους (μια άλλη πραγματικότητα), μου δημιουργούν ένα αίσθημα αρμονίας και ηρεμίας το οποίο διεγείρει την φαντασία μου και με οδηγεί  ώστε να βλέπω κάθε φορά το ίδιο κτήριο αλλά και την ζωή μου με διαφορετικά μάτια.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Αιμίλιος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε  το 1990  στην Κέρκυρα. Τελείωσε το σχολείο το 2008 και  το 2012 ολοκλήρωσε την φοίτησή του  στο ΙΕΚ Πληροφορικής Κέρκυρας. Το 2019 μετοίκησε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με την Τέχνη της Φωτογραφίας ήταν το 2020 στη Φωτογραφική Ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης 18 ΑΝΩ όπου και συνεχίζει να συμμετέχει μέχρι και σήμερα. Από τον Ιούνιο 2021 εργάζεται επαγγελματικά σε Φωτογραφικό Εργαστήριο.

Το 2021 μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων ξεκίνησε την φοίτησή του στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.