Πρόληψη και αντιμετώπιση CoVid 19

Άμεσα οι αποφάσεις για την 4η δόση εμβολίου: «Είναι έτοιμα τα συστήματα», λέει ο Θεμιστοκλέους

Εξελίξεις στο θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού προανήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές αποφάσεις να παρθούν ακόμα και εντός της ημέρας.

 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μάλιστα συνεδριάζει σήμερα με θέμα την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

 

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένουςλέγοντας πως μπορεί να  μην έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις, ωστόσο τα συστήματα έχουν προετοιμαστεί.

 

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».